Julestemning i Indre København

Der er mange frynsegoder ved at bo i København. Og fejrer man jul, kan man vide sig sikker på en magisk tid. For uanset hvorhen man går, er der mulighed for at komme i julestemning, når man møder lyskæder, hjerter og gran i massevis. Julen giver anledning til kærlighed og glæde. Og hvis der er noget, vi har brug for i de kolde vintermåneder, så er det da netop det. København gør særligt meget ud af julemåneden, og er man så heldig at bo i byen, er det som at træde ud i et levende nisselandskab, så snart man går ud ad døren.

I dette blogindlæg har vi samlet en række oplevelser i København, der kan få dig i rigtig julestemning.

Jul i Indre By

Du skal lede længe efter en gade, der ikke er pyntet op til jul i Københavnsområdet.

Langs Københavns gader kan du nyde de flotte julelys og guirlander, der lyser Indre By op i en ellers grå tid. Julebelysningen i Indre By dækker 13 gadestrøg og strækker sig over en strækning på 4 kilometer.

Strøget

Mangler du at købe de sidste julegaver, så kan det være, at du er nødsaget til at lægge vejen forbi Strøget. Selvom det kan være et hæsligt sted at befinde sig tæt på juleaften, så kan det også være det helt perfekte sted til at bringe dig i den helt rigtige julestemning. For de karakteristiske guirlander over gågaden med de røde julehjerter er efterhånden blevet et symbol på jul i København. Disse hjerter på Danmarks længste shoppinggade, har været en tradition siden 1948.

Juletræet på Rådhuspladsen

Også juletræet på Rådhuspladsen er en gammel kending. Det blev tændt for første gang i 1914, og blev til på grund af Henrik Cavling, der dengang arbejdede for Politikens Avis. Du kender sikkert navnet, og det er der god grund til. Henrik Cavling er nemlig grundlæggeren af Københavns Journalistforbund og har en pris, Cavling-prisen, opkaldt efter sig.

Københavns juletraditioner

København er pionerer indenfor mange juletraditioner. Tag for eksempel Tivoli, Magasin du Nord og Hotel d’Angleterre.

Det er ikke rigtigt jul før vi har været i Tivoli og set deres traditionelle juleudstilling. Tivoli har siden 1994 lavet haven om til et julelandsskab, der bringer glæde hos store og små.

Det samme gælder for vores alle sammens gavehus: Magasin du Nord, der siden slutningen af 18-tallet har budt på fantastiske juleudstillinger. Her kunne man også finde Danmarks første stormagasinsjulemand, Carl Dauw. Der startede som julemand i 1932 og fortsatte i rollen de næste 30 år frem.

Hotel d’Angleterre i København har også en årelang tradition med jule-lystænding af deres facade. I mange år har de pyntet deres facade i tematiske julelys, som samler flokkevis af tilskuere på Kongens Nytorv.

Julemarkederne har også sin faste plads i det københavnske bybillede. Her finder du blandt andet de tysk-inspirerede markeder på Højbro Plads og Kongens Nytorv. Men i år kan du også besøge H. C. Andersens Julemarked, som ligger ved Nytorv i starten af Strøget.

Julestemning i Nyhavn

Hvis du vil rigtig i julestemning, så skal du endelig ikke glemme at tage forbi Nyhavn. Her finder du en gennemført udsmykning langs den brostensbelagte gade, hvor der er boder, der sælger gløgg, mad, strik og en masse andet. Restauranterne følger stilen og er alle pyntet op til den helt store guldmedalje både udenpå og indeni.

I Nyhavn går de ikke ned på juletraditionerne. Du finder her klassiske juleretter og julesmørrebrød i lange baner. Og har du lyst til æbleskiver, gløgg og julesmåkager, kan du uden tvivl få dine ønsker opfyldt. Du kan ikke undgå at bemærke den muntre og travle julestemning. Nyhavn er det perfekte sted at slå sig ned, efter en lang dag på strøget og i Magasin, hvor dagsordenen har stået på julegaveindkøb.

Alle restauranterne byder på noget, der helt sikkert falder i din smag, da du finder alt lige fra traditionelt dansk spise til mere fransk inspireret spise. Ønsker du ekstra julestemning, så tag forbi Restaurant Cap Horn, der netop er åbnet op med et nyt koncept. De er nu udelukkende en julerestaurant, hvor du kan nyde godt af traditionelle danske retter.

Kajak Lucia

Den 13. december er en helt særlig dag i julemåneden. Mange af os husker sikkert den obligatoriske opvisning på skolen, hvor vi selv, vores søskende eller vores børn på et tidspunkt skulle gå syngende rundt på gangene mellem klasselokalerne, med levende lys i hænderne og uddele luciabrød.

Traditionen følger os. Mange får besøg af optog på arbejdspladsen og måske endda i boligforeningen, mange tager også selv ud og ser optog i kirker, på skoler eller endda i restauranter. Selve Lucia-optoget stammer fra Sverige og kom først til Danmark i 1944, hvor det første optog fandt sted.

I København kan du opleve et Luciaoptog i en lidt mere alternativ stil. Langs Københavns kanaler kan man opleve et stort optog af pyntede kajakker sejle rundt, mens roerne synger julesange. Sidste år var der over 300 kajakroere på vandet. Så ønsker du at være tilskuer til et optog ud over det sædvanlige, så skal du helt sikkert tage til den nærmeste københavnske kanal og se Kajak Lucia.

Varme drikke

Gløgg er blevet en uundgåelig drik, der efterhånden findes på alle restauranter, caféer og boder i København i julen. Hvert år afholdes der DM i gløgg, hvor blandt andet restauranter, forretninger og private, kan deltage. Det er derfor et must at prøve en af vindernes drikke i julen. I år var det Marie-Luise Lubich, der vandt og hun har delt sin opskrift, så alle kan tage del i glæden. Du kan også besøge nogle af de tidligere vindere: Blandt andre Noorbohandelen, der har vundet 3 gange, eller The Barking Dog, der vandt i 2015.

På restaurant Zeleste er de kendte for at servere hvid gløgg. Den lyse farve giver et elegant udtryk og passer godt til en kold dag. I deres private aflukkede gård, kan du nyde den varme drik foran en åben pejs og komme i ægte julestemning.

Er du træt af al den alkohol, der indtages i julen, og har du bare lyst til en drik, der giver varme? Så er der også noget for dig. På Gemyse i Tivoli kan du nyde en alkoholfri æblegløgg, der ledsaget af omgivelserne kan garantere en magisk oplevelse.

Bambi på glatis

I år kan du opleve Zoologisk Have i en fortryllende atmosfære, hvor du vil være omringet af en halv million julelys, masser af julebegivenheder for store og små, samt lækre julesnacks fra de mange lækre madboder. Du kan også tage dine skøjter med under armen og begive dig ud på Zoologisk haves helt egen skøjtebane.

Er skøjteløb en juleaktivitet som er lige dig, så er der mange andre steder, du kan udfolde dine evner som skøjteprinsesse. I år finder du skøjtebaner ved Broens Skøjtebane for enden af Inderhavnsbroen. I Parken på Østerbro er det også muligt at slå sig løs med hele familien. Det samme gælder på Frederiksberg Runddel og Skøjtebanen i Enghaveparken på Vesterbro. Der er i år rig mulighed for at glide hen over isen på ægte Bambi-manér.

Der er et hav af muligheder for at komme i julestemning i København, så tag dine nærmeste i hånden og gå på juleeventyr. Måske i tager hul på en ny juletradition.

Læs også: Hvorfor bosætte sig i København?

Administrérer du ventelister i en andelsboligforening?

Står du for håndteringen af en eller flere andelsboligforeningers ventelister, eller kender du en, der gør? Følg linket herunder og læs mere om, hvad vores ventelistesystem til andelsboligforeninger kan tilbyde. Flatr for ejendomme