Kom gratis på interesseliste
- Helt gratis og uforpligtende
- Få tilbud om andelsboliger til salg
- Opdateringer om nye ventelister
Interesseliste til andelsboliger i Sydhavnen
Sydhavnen minder om indre København, som den så ud for flere år siden. Dengang hvor huslejen var billigere, og butikker og caféer var drevet af de lokale. Sydhavnen repræsenterer nemlig stadig det autentiske og ægte København, som mange stadig søger og har svært ved at finde længere inde mod byen. Fællesskab og miljøbevidsthed kan fås med en andelsbolig i Sydhavnen.
I Sydhavnens ånd skal der være plads til alle, og derfor er priserne også en del billigere end i andre bydele i København. Selvom priserne i hovedstaden stiger i høj grad, så følger priserne i Sydhavnen ikke lige så hurtigt med. For beboerne ønsker ikke at prisen på andelsboligerne stiger, så København stadig er til at betale at bo i. derfor er Sydhavnen et godt område, hvor man kan bo tæt på byen, mærke den lokale stemning og have mulighed for at bo billigt.
Sydhavnen har hele tre S-tog stationer, og det tager ikke lang tid at komme ind mod indre by. Det tager for eksempel kun 5 minutter fra Sydhavn station til Københavns Hovedbanegård. Og om få år kommer metroen også til Sydhavnen og bringer den sammen med Cityringen.
Man kan også vælge at cykle eller gå. Og hvis man vælger at bevæge sig gennem den historiske Vestre Kirkgård, så får man sig en smuk oplevelse på vejen. Det er Danmarks største kirkegård, og den starter ved Sjælør station og ender ved Carlsberg byen og Vigerslev Allé.
Kirkegården huser rigtig mange forskellige smukke afdelinger, man kan fordybe sig i. Det er både muligt at gå og udforske de frodige områder, hvor forskellige træer og blomster snor sig gennem kirkegården. Rundt om en stor sø er der for eksempel forbeholdt gravsteder til ærefulde personer, som har gjort en særlig indsats i det danske samfund. Her ligger flere statsministre, som Jens Otto Krag og Anker Jørgensen. Desuden findes Danmarks eneste massegrav her, hvor tusind tyske flygtninge ligger begravet fra anden verdenskrig. Gravstedet består af masser af rækker af hvide kors, som danner et helt specielt, historisk syn.
Her løber, går og cykler mange lokale beboer igennem hver eneste dag og nyder omgivelserne.
Det ligger i navnet, for Sydhavnen er nemlig en gammel havneby. Det kan også mærkes i de områder, beboerne benytter sig af, for der er ikke langt til vand med andelsboliger i Sydhavnen. De fleste andelsboliger i de nye kvarterer har udsigt til vand. Blandet andet det nye populære område, Sluseholmen.
Her ligger Koralbadet, som er et havnebad, man kan hoppe i om sommeren – eller vinteren, hvis man er medlem af den lokale vinterbadeforening.
Sydhavnen kan også minde om en tur sydpå, hvis du tager mod Teglværket. Her har en gammel bygning forvandlet sig til et paradis med høje palmer, sand på gulvet og kolde drinks. Masser af arrangementer afholdes her, såsom karneval, rulleskøjte-aften og søndags hygge. Og ellers kan vandet og den smukke udsigt over Teglholmen nydes fra de hjemmelavede sofaer, lavet af træpaller.
Det er ikke svært at finde rolige områder i Sydhavnen, hvor man kan gå sig en lang tur og nyde kvarteret. I den ældre del af Sydhavnen ligger flere haveforeninger, hvor luften er frisk, og himlen er høj. De ældre huse danner et farverigt billede med charmerende små træhuse og overgroede haver med blomster i alverdens arter.
Haveforeningerne ligger klos op ad Sydhavnens andelsboliger, og også de boliger har grønne arealer. Flere gårde og fællesarealer har nemlig nyttehaver, hvor beboerne kan plante deres egne grøntsager og friske krydderurter. Det skal styrke fællesskabet i bydelen og samtidigt være med til at hjælpe miljøet. Det går Sydhavnen nemlig meget op i.
Fællesskabet er stærkt blandt beboerne i Sydhavnen. Med en andelsbolig i Sydhavnen er du tæt på en kulturoase i form af et ”rødt slot” – Karen Minde Kulturhus. Her bliver der tilbudt alverdens arrangementer året rundt, såsom koncerter, filmvisninger og quizzer. Både den nye og gamle del af bydelen samles og skaber den helhed som Sydhavnen er – og stadig udvikler.