Andelsbolig på Frederiksberg

Interesselister til andelsboliger på Frederiksberg

Den grønne bydel

At bo i en af de andelsboliger på Frederiksberg, der ligger her, er meget eftertragtet ifølge Københavnerne. Frederiksberg er kendt for sine brede, trivsomme alléer, som består af høje træer og ældre, betagende boliger. 

Frederiksberg er en kommune for sig, og hører derfor ikke under Københavns Kommune. Det gør, at byens traditioner og prioriteter er anderledes end dem for resten af storbyen. For eksempel går Frederiksberg Kommune ekstra meget op i renlighed, og tidlig snerydning i de mørke vintermorgener bliver vægtet højt.

Folk cykler på Falkoner Allé på Frederiksberg

Café- og butiksliv på Frederiksberg

Byen inkluderer mange lokale, hyggelige caféer. For eksempel Hansens Gamle Familiehave på Pile Allé, der serverer smørrebrød og fadøl på ternede duge. Besøg også den populære restaurant Granola, der ligger ved grænsen til Vesterbro på den livlige gade Værndamsvej. Her tilbydes alt fra brunch til drinks.

Før et smut på café er der mulighed for at gå en lang tur i Frederiksberg Have. Her findes der små snoede stiger, Frederiksberg Slot og et springvand, der samler haven i en midte. Hvis man kommer langt nok ind i haven, kan Zoologisk Have anes, og hvis man er heldig, er elefantfamilien udenfor.

Mand løber i Frederiksberg Have

Som beboer i andelsboliger på Frederiksberg er der også god mulighed for at bringe delikat mad med hjem til spisebordet. På Godthåbsvej ligger en masse take away-butikker, hvor der er noget for en hver smag. Oplev det ægte Italien med en pizza fra Pomodoro e mozzarella, eller tag en saftig burger og en smoothie med hjem fra Blaabjerg & Madsen.

De fleste kendte tøjbutikker og andre detailforretninger befinder sig på Falkoner Allé og i Frederiksberg Centret. I det lyse, rolige center ligger over 90 butikker fordelt på tre etager, og byder både ældre, unge og børn velkommen.

Frederiksberg Centret på Falkoner Allé

Dog er der også stor mulighed for at handle i lokale, små forretninger. For eksempel interior-butikken Niedziella & Friends på Gammel Kongevej eller legetøjsbutikken Fix-Idé. På Søndre Fasanvej er det muligt at få håndmalet porcelæn med hjem, da Royal Copenhagens outletbutik ligger her.

Smuk udsigt på Frederiksberg

Frederiksberg er fyldt med smukke, charmerende alléer, der præger udsigten fra lejlighederne. Faktisk er det en politisk vision, at de fleste beboere på Frederiksberg skal kunne se mindst ét træ fra deres vindue.

Blandt de store, pragtfulde ejedomme ligger flere spændende kulturelle tilbud. På Frederiksberg Allé ligger det fine Betty Nansens Teater, der har fungeret som teater i over 150 år. For enden af den gade – i Frederiksberg Runddel, finder man Storm P. Museet. Her kan man vandre rundt i Storm Ps gamle hjem, og få et indblik i den humor og satire, som han skabte i Danmark gennem hans kunst.

Læs om andelsbolig på København K

Grønne områder på Frederiksberg

Udover Frederiksberg Have findes der mange gode alternativer til grønne områder på Frederiksberg. Som cyklist i denne bydel er det svært at køre udenom Den Grønne Sti. Det er nemlig en cykel- og gangsti, der føres tværs gennem de fantastiske dele af Frederiksberg. Den er anlagt til at gøre hverdagen nemmere for cyklister, som undgår mange lyskryds og trafikkerede gader. 

Pige cykler på den grønne sti på Frederiksberg

Midt i den pulsende bydel ligger Haveselskabets Have, der føles som at være et helt andet sted end midt i en storby. Dette område er fyldt med forskellige rolige dele, som sammen danner et roligt og frodig grønt areal. Små stier snor sig gennem parken og nærmest ønsker, at man som besøger skal fare vild mellem vilde buske, rolige søer og blomster.