Andelsbolig på Nørrebro

Interesselister til andelsboliger på Nørrebro

Den mangfoldige bydel

Nørrebro er den størst befolkede bydel i København, og sammensætningen af befolkningen er varieret. Det er både studerende, børnefamilier og folk fra forskellige kulturer, der køber andelsboliger på Nørrebro. Kvarteret er kendt for sin mangfoldighed, og de forskellige butikker beviser også, at der er noget for enhver smag.

Den væsentlige gade på Nørrebro ligger i navnet – nemlig Nørrebrogade. Gaden forbinder bydelen fra Dronning Louises Bro til Nørrebro Station og kobler sidegader sammen, som danner det essentielle Nørrebro.

Nørrebrogade med mennesker og sol

Madmekka og et eventfuldt byliv

De mange caféer og barer der er at finde på Nørrebro, viser den miksede befolkning. I form af eksotiske spisesteder, de gamles arbejderes bodegaer og de hippe nye caféer.

På Nørrebrogade, og såvel andre gader, ligger de mellemøstlige fast-food butikker, der serverer shawarma, overalt med korte mellemrum. På Sheik Shawarma på Nørrebrogade fås der mange forskellige varianter af shawarma – altid med friske kålsalater og hjemmelavet brød.

Mange studerende bor på Nørrebro, og der findes mange tilbud til dem. Caféer med studierabat, som Cortado Kaffebar og Lagkagehuset på Nørrebros Runddel, bliver benyttet i høj grad. Hvis caféen er fyldt, går der ikke lang tid, før du har fundet et lignende alternativ.

Mennesker går i solen på Stefansgade på Nørrebro

Om aftenen er der lige så meget gang i Nørrebros byliv, og flere caféer omvendes til barer, og værthuse findes på flere gadehjørner. Stefanshus, som er opkaldt efter sin gade – Stefansgade, er et værtshus, der ofte arrangerer begivenheder. Det kan både være turneringer i billiard, jazzkoncerter og sport på storskærm. Hvis man gerne vil ud og danse, kan man rykke mod Guldbergsgade og nyde musikken fra en DJ på RUST.

Parker og gadekunst på Nørrebro

Selvom Nørrebro er en tætpakket bydel fyldt med ejendomme og smalle gader, er der også gjort plads til aktiviteter og gåture i grønne områder. I det danske solskinsvejr er Nørrebro proppet med mennesker. Både nogle der sidder med deres venner på græsset og andre, der spiller fodbold eller leger med deres børn. 

Nørrebroparken ligger som et grønt bælte mellem flere befærdede sidegader. Her findes der blandt andet flere områder omgivet af buske og træer, hvilket gør det muligt at slappe af afsides fra andre. Modsat dette befinder der sig lige så mange fodboldbaner og legepladser til dem, der hellere vil være aktive.

Læs også om andelsboliger på Vesterbro her

Længere mod det ydre Nørrebro ligger det farverige BaNana Park. I et modstykke til Nørrebroparken, tilbyder det et mere råt og kreativt miljø. Som navnet antyder, findes der i parken en stor gul bakke formet som en banan, og området er rammet ind af murer, der er udsmykket med farverig graffiti. Her kan man også finde Nørrebros 14 meter høje udendørs klatrevæg. Om sommeren kan man betragte de professionelle klatrere, der bruger den flittigt.

Drenge spiller basketball på Nørrebro

Udover at kunne nyde de græssede arealer og de anderledes parker, er der også godt mulighed for forskellige aktiviteter. For eksempel bliver en ny basketballbane på Jagtvej ved Nuuks Plads hyppigt brugt. Eller ByOasen i De Gamles By, som har masser af dyr, blandt andet geder, høns, mus og fugle. Her kan man, ung som gammel, komme ned og klappe de forskellige bondegårdsdyr midt inde i byen.

Kom hurtigt rundt på Nørrebro

Nørrebro er tæt på Københavns centrum, og det er nemt at komme dertil, når man bor i andelsbolig på Nørrebro. Enten med bus, cykel eller den nye metro.

I september 2019 åbnede den nye Cityring, som kører igennem store dele af Nørrebro. Hele fire af metrostationerne befinder sig på Nørrebro, og gør det muligt at komme hurtigt rundt i København. Stationerne på Nørrebro hedder Nuuks Plads, Nørrebro, Nørrebros Runddel og Skjolds Plads. De er fordelt både i starten og slutningen af bydelen.

Par sidder på bænk ved søerne på Nørrebro

Nørrebro er præget af cyklister og brede cykelstier, der gør det nemt at komme frem til sin destination. Der er ikke langt på cykel til indre by, og man har muligheden for at køre henover Københavns Indre Søer.