Ventelister til andelsboliger

Kom på venteliste hos attraktive andelsboligforeninger

Opret gratis bruger

Vi arbejder for et fair boligmarked til fordel for alle

Slut med at lede efter andelsbolig i blinde. Slut med ventelister i Excel. Slut med ikke at kunne få at vide, hvor man står på en venteliste. Og slut med penge under bordet ved køb og salg af andelsboliger. Sig goddag til fuld transparens, digital sikkerhed og muligheden for at finde en god andelsbolig, der er til at betale.

Se andelsbolig ventelister →

Hvorfor bruge Flatr

Automatisk kø-system

Vi sørger for, at du holder din retmæssige plads i køen på de ventelister, du er skrevet op på. Ventelisterne har automatisk kø-system, hvilket betyder, at der ikke kan ændres noget manuelt.

Automatisk besked

Få automatisk opdatering om status på dine opskrivninger – så ofte, du ønsker det. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev og få besked, når der er nye andelsboliger på Flatr.

Et fair boligmarked

Vi bekæmper penge under bordet, muligheden for at springe køen over og giver transparens i et presset andelsboligmarked. Der skal være fair og lige muligheder for alle boligsøgende.

Altid overblik og kontrol

Via din brugerprofil kan du altid kan få overblik over dine opskrivninger. Du har fuld kontrol og kan med få klik justere, om du aktivt søger bolig, samt tilføje og fjerne opskrivninger.

Fuld transparens

Slut med dokumentrod, manuel styring og ikke at kunne følge med i sine opskrivninger. Flatr er en transparent og enkel løsning, hvor alt foregår 100 % digitalt og sikkert.

Sikker persondata

Vi går op i datasikkerhed og sørger for, at din persondata altid er i trygge hænder. Vi er stolte af at være frontløbere inden for IT-sikkerhed og GDPR.

Administrérer du ventelister i en andelsboligforening?

Står du for håndteringen af en eller flere andelsboligforeningers ventelister, eller kender du en, der gør? Følg linket herunder og læs mere om, hvad vores ventelistesystem til andelsboligforeninger kan tilbyde. Flatr for ejendomme

Ventelister til andelsboligforeninger

Andelsboliger er i den oprindelige andelsboligtanke generelt et billigere alternativ til at købe ejerlejlighed. I hvert fald hvad angår boligens anskaffelsespris. Det er derfor ofte en meget attraktiv boligform i de større byer, hvor lejlighedspriserne er høje for førstegangskøbere.

I andelsboligforeninger hvor økonomien er sund, og foreningens gæld er relativt lav, er det tit muligt at købe en andelsbolig med en relativt lav boligafgift. Men de er svære at få fingrene i, og de bliver oftest solgt via interne ventelister.

Der er stor efterspørgsel på gode andelsboliger, som fortsat ligger i et fornuftigt prisleje. Og langt de fleste af de andelsboliger er det kun muligt at komme i betragtning til ved at stå på venteliste. Men hvor finder man så de gode og sunde andelsboligforeninger med ventelister?

Der har ikke tidligere eksisteret en hjemmeside, hvor man kunne finde en samlet oversigt af ventelister til andelsboligforeninger, hvilket har gjort boligjagten svær for boligsøgende, der gerne vil bo i København og i en lejlighed, der er til at betale. De fleste der søger eller på et tidspunkt har søgt at finde en andelsbolig i København, vil højst sandsynligt kunne nikke genkendende til frustrationen over det.

Derudover er ventelister til andelsboliger historisk set blevet håndteret manuelt i Word eller et Excel ark, hvor en enkelt person i andelsboligforeningen mere eller mindre egenrådigt har siddet med administrationen. Det giver mulighed for fejl og i nogle tilfælde snyd. Der mangler derfor transparens i forhold til hvordan ventelisten håndteres, hvilket nummer man står på ventelisten, og hvornår man ca. kan forvente at blive tilbudt en andelsbolig.

Ved at håndteringen af ventelister foregår digitalt igennem Flatr, skaber vi nu gennemsigtighed for den boligsøgende og fjerner muligheden for fejl og snyd. Flatr er udviklet til at have et automatisk kø-system, der sorterer opskrivninger efter anciennitetsprincip på eksterne ventelister. Derudover sørger systemet også for, at du som boligsøgende får automatiske beskeder og opdateringer om status på dine opskrivninger. Du har altså altid det nødvendige overblik og fuld kontrol og kan have tillid til, at ingen bliver snydt.

At ventelister foregår digitalt via Flatr gør det også sværere at snyde ved salg af andelsboliger, da vi gør en stor indsats for at fjerne muligheden for ”penge under bordet”, som tidligere har været et problem. De fleste kender én eller har hørt om en, der er blevet presset ud i at skulle betale for en genstand, f.eks. en brugt sofa, til et meget højt beløb ved siden af købet af selve andelsboligen. Det er det, der karakteriseres som penge under bordet.

Penge under bordet er ulovligt og strafbart, og det kan på ingen måde retfærdiggøres. Problemet med penge under bordet er, at har man selv betalt ved sit køb af andelsbolig, taber man penge, når man skal sælge sin andelsbolig igen – med mindre man fører princippet videre. Det bedste er at lade helt være, hvilket Flatr har fokus på.

Med Flatr er du i trygge hænder – både som boligsøgende og administrator af ventelister. Vi kæmper for et fair boligmarked, og vi har udviklet Flatr som en digital platform, der er et super brugervenligt ventelistesystem til fordel for alle.

Vi har udviklet Flatr ventelistesystem til at gøre op med den gamle ineffektive måde at håndtere ventelister på. Traditionelt set har ventelister været administreret manuelt i Word eller Excel af en enkelt ildsjæl i andelsboligforeningen eller af foreningens administrator. Sådan foregår det i bred udstrækning stadig den dag i dag. Det vil Flatr gøre op med.

Ved brug af vores brugervenlige platform sørger vi for, at andelsboligforeninger overholder lovgivningen ved administrationen af deres ventelister, samt ved køb og salg af andelsboliger. Vi har derudover brugt mange timer i sparring med dygtige advokater og andre fagpersoner med kendskab til ventelister, da vi udviklede systemet. Derfor kan vi garantere, at GPDR-reglerne bliver overholdt, og at håndtering af personfølsomme data foregår korrekt.

De andelsboligforeninger der bruger Flatr fremhæver, at systemet giver dem værdi, fordi de sparer tid på at administrere deres ventelister; køb og salg af deres andelsboliger er nu hurtigere og nemmere; og personer der står på ventelister er seriøse og købsparate, hvilket giver et godt forløb med at finde den rette køber. Flere har også fremhævet, at Flatr er bedre end andre systemer blandt andet fordi, at ventelistegebyret, som de boligsøgende betaler, går ubeskåret til andelsboligforeningen.

Hos Flatr er vi mere end bare en digital platform. Vi går meget op i høj kundeservice og at hjælpe, hvor vi kan. Vi har 20 års erfaring med andelsboligforeninger gennem vores søstervirksomheder – MinEjendom og SCHØDT A/S. Vi kender derfor alle udfordringer og er dybt inde i andelstanken, da vi til dagligt er i kontakt med mange bestyrelsesmedlemmer og beboere i forbindelse med alt fra hverdagens små udfordringer til rådgivning på større byggeprojekter.

Vi har en klar målsætning om, at køb og salg af andelsboliger i fremtiden skal foregå digitalt, hvor det er hurtigere og nemmere. Derudover skal der generelt være meget mere transparens igennem hele forløbet fra udbud af andelen til den bliver solgt. Det skal bare være nemmere. Vi arbejder derfor intensivt på at udvikle Flatr til en digital platform, der kan rumme hele processen fra at sælger melder til bestyrelsen, at personen gerne vil sælge sin andelsbolig til overdragelsen af nøgle til køber. Og vi er godt i gang.

I salgsprocessen er der mange forskellige interessenter, der skal gøre ting i en vis rækkefølge. Samtidig er der en masse papirarbejde, der skal udføres, og også det skal oftest ske i en bestemt rækkefølge.

De forskellige interessenter er som sagt mange. De tæller blandt andet: Andelsboligforeningens bestyrelse, administrator, sælger, køber, bank, realkreditinstitut, vurderingsmand og evt. ejendomsmægler. I en salgsproces er der mange dokumenter, der skal skifte hænder, samt mails og opkald frem og tilbage mellem de forskellige parter. En platform der kan holde styr på den røde tråd i processen vil derfor være en kæmpe hjælp for alle parter i forbindelse med køb og salg af andelsboliger.

Vi er sikre på, at vi med vores Flatr-team kan udvikle en state-of-the-art digital platform til det, som på sigt skal effektivisere og forkorte salgsprocessen og i den forbindelse gøre det både nemmere og billigere for alle parter i et andelsboligsalg.

For et fair boligmarked.