Andelsbolig i Nordvest

Interesseliste til andelsboliger i Nordvest

Et ældre, autentisk kvarter i udvikling

Nordvest er både omringet af Nørrebro, Brønshøj, Frederiksberg og Vanløse. Det betyder, at det er nemt at komme rundt til de andre københavnske bydele, og at Nordvest er beriget med forskellige kulturer og områder. Læs her om at have andelsbolig i Nordvest.

Bydelen er et gammelt industrikvarter, og det skinner stadig igennem mange steder. Her kan man stadig finde det autentiske og endnu ikke opdagede, som er blevet sværere i andre populære bydele i København.

Det er ikke mange år siden, at udviklingen af et mere moderne Nordvestkvarter stod ganske stille. Men nu er udviklingen i fuld gang, og flere caféer, butikker og events dukker op i bybilledet. Mange kreative personligheder har set potentialet i Nordhavn og er derfor flyttet dertil. Det har gjort, at byen åbner sig mere og mere.

Forskellige områder til den mangfoldige bydel

Ældre bygninger fra 1900-tallet kendetegner de fleste steder i Nordhavn. Det giver både et råt, autentisk og charmerende look til beboere og besøgende. Sommetider kan det føles som at gå en tur i en gammel landsby, da flere lejligheder har få etager, lyse farver og grønne bondehusvinduer. 

For eksempel i Fuglekvarteret er flere af disse fine bygninger gemt, hvor gaderne er rolige og idylliske. Her har forskellige fugle lagt navn til blandt andet Svanevej, Mågevej og Ørnevej. Og så er Danmarks kendte sanger Kim Larsen vokset op i dette kvarter.

Også nye bygninger og kreative indslag præger bybilledet i Nordvest. Det kan man for eksempel se ved det nye bibliotek på Rentemestervej, hvor den dygtige kunstner HuskMitNavn har udsmykket facaderne. 

Aktiviteter i Nordvest

Både studerende, børnefamilier og ældre mennesker bor i en andelsbolig i Nordvest. Her er nemlig aktiviteter og grønne områder, der appellerer til de mange forskellige beboere. 

Det nye grønne område Nordvestparken har omdannet et ubesøgt og mudret areal til et hyggeligt, livligt område. Her er for eksempel plantet 63 planter, som gæsterne kan gå og blive klogere på. Under de viftende blade ligger Mælkevejen, som er et område i parken bestående af stjerner og digte i asfalten. Om aftenen tændes lys, der gør den sene gåtur til en eventyrlig én af slagsen.

Lidt længere nord på ligger Bispebjerg Kirkegård, der, udover kendte gravpladser og landets største fællesgrav, er populær for de mange kirkebærtræer. De springer ud hver forår og samler masser af besøgende, der skal have billeder af de mange lyserøde blomster.

Spis og drik lokalt i Nordvest

Har man en andelsbolig i Nordvest og går en tur i området, kan man hurtigt se, at adskillige grønthandlere præger området. Her har du mulighed for at få friske, billige råvarer med hjem, og samtidigt have muligheden for at fordybe dig, hvor krydderier og nye ingredienser lurer på de tætpakkede butikshylder.

Når det er tid til at nyde mad eller drikke ude, er der mange beboere, der vælger at sætte sig på Lygtens Kro. Her kan man sidde i deres gårdhave, der emmer af hyggelig atmosfære og spisende og øldrikkende mennesker. Flere beboere har også fået øjnene op for restauranter som Behov på Rentemestervej og Miklagaard på Frederiksborgvej.

Kom godt rundt

Som nævnt ligger Nordvest varmt og godt mellem adskillige andre bydele. Derfor er det også nemt at komme rundt. Både med offentlig transport, bil og cykel.

Skal du længere ind mod Københavns centrum kan du hurtigt cykle langs Tagensvej, hvor Cityringen også ligger og venter på at køre dig rundt i byen. På grænsen til Nørrebro ligger Nørrebro station, der både har metro og S-tog. Også Bispebjerg Station og Emdrup Station ligger inde for den nordlige bydel. 

Læs om andelsboliger på Nørrebro